Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws omtrent het InnovatieFestival.

Smart Industry Implementatieagenda 2018-2021: kabinet stelt 3,5 miljoen beschikbaar

08 maart 2018

De Nederlandse industrie opereert op globaal niveau en is sterk afhankelijk van de export. Nederland kan als land natuurlijk niet achterblijven in deze digitalisering, aangezien dit steeds belangrijker wordt. Het is daarom van groot belang dat de Nederlandse industrie haar concurrentiepositie verbetert en voldoende profiteert van de kansen van digitalisering.

Goed nieuws voor de innovatiebranche!

07 maart 2018

Dit jaar komt er namelijk 75 miljoen euro beschikbaar om de Nederlandse innovatiebranche te stimuleren. Dit bedrag wordt verdeeld over verschillende aandachtsgebieden. Voor versterking van de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf wordt 18 miljoen euro gereserveerd. Daarnaast zet de overheid 15 miljoen euro in om de samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid te bevorderen. Een extra 42 miljoen euro moet toegepast onderzoek beter faciliteren.

Opening Smart Business Centre onderdeel van InnovatieFestival

30 januari 2018

We zijn trots dat we de opening van het Smart Business Centre op 20 maart hebben kunnen opnemen in het InnovatieFestival-programma. Het Smart Business Centre wordt hét icoon van Smart Industry Oost Nederland. Hier werken ondernemers en studenten/docenten gezamenlijk aan laagdrempelige implementatie van Smart Industry bij de bedrijven. Het Smart Business Centre wordt geïntegreerd met het ICER op het DRU Industriepark in Ulft en ondersteund door diverse organisaties die zich allen sterk maken voor de ontwikkeling van Smart Industry in de Achterhoek.