Talentendag

Datum:
vrijdag 16 maart 2018
Locatie:
In de ochtend bezoeken we een aantal bedrijven in de Achterhoek. In de middag wordt het programma voortgezet bij het ICER in Ulft

Achterhoek Werkt organiseert de Talentendag. Deze dag staat in het teken van jongeren en innovatie. Wij brengen jonge talenten en innovatieve bedrijven uit de regio met elkaar in contact, voor toekomstige projecten, stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. De Talentendag wordt ingevuld met een denktanksessie waaraan ongeveer 5 bedrijven uit de regio deelnemen. Zij brengen innovatievraagstukken in, die deze dag opgelost worden door zo'n 150 jongeren van het mbo, hbo en wo. Aan het einde van de dag presenteren deze studenten - in teams - hun innovatieve ideeën en oplossingen.

Tijdstip

Onderwerp

09.00 uur

Start Talentendag bij het Graafschap College te Doetinchem

09.45 uur

Denktanksessie bij Achterhoekse bedrijven

15.00 uur

Presentaties resultaten denktanksessie en uitreiking prijs voor het winnende idee

17.00 uur

Terugkomst bij het Graafschap College

Deelnemende bedrijven

  • Zilt-Bikes
  • SmartHub
  • Mombarg Beton
  • Nijhuis Water Technology B.V.

 

Impressie denktanksessie

Tijdens de denktanksessie krijgen studenten een rondleiding bij de deelnemende bedrijven en een korte presentatie met uitleg over het vraagstuk. In groepen wordt het vraagstuk uitgewerkt, om vervolgens te strijden tegen de andere groepen. Eind van de middag wordt het winnende idee gekozen.

Bekijk hieronder foto’s van de denktanksessie van vorig jaar.

 

Achterhoeks Talent van het jaar

Naast de denktanksessie tijdens de Talentendag, zal deze dag ook de kick-off plaatsvinden van een programma waarbij Achterhoekse jonge talenten gedurende enkele maanden in de spotlights gezet worden. Tijdens dit programma zullen jongeren brainstormen over de marketingstrategie van verschillende projecten. Het doel van dit project is om minimaal 100 mooie verhalen van Achterhoekse talenten in beeld te brengen. Uiteindelijk zullen tien jongeren genomineerd worden door een jury. Van deze jongeren en hun ideeën zal een bijzondere video gemaakt worden, waar iedereen vervolgens op kan stemmen. Eind mei zal één van de genomineerden worden verkozen tot het jonge Achterhoekse Talent van het jaar. Door dit programma jaarlijks te herhalen, kunnen we ook buiten onze regio laten zien hoeveel talent er uit de Achterhoek komt!